Begeleiding

Mijn naam is Hans Fischer, geboren in Eibergen in de Gelderse Achterhoek. Na eerst een technische opleiding opleiding gevolgd te hebben, veranderde ik via avond- en parttime studie van beroep en werd Maatschappelijk Werker.
Een wereldreis die ik maakte in 1984 waarbij ik landen bezocht als Israël, Egypte, India, Nepal en Myanmar wierp grote levensvragen op. Na een lange zoektocht en het lezen van onder andere boeken van Paul Brunton kwam ik in 1989 bij toeval in een Zen meditatie groep terecht in Enschede. Deze groep werd destijds begeleid door Toon Fugers. Ondanks de grote moeite die mij deze vorm van meditatie koste, voelde ik mij op m’n plek in deze traditie en bij andere leraren die ik bezocht.
Twee jaar later ontmoette ik mijn leraar Genpo Roshi tijdens een sesshin (intensieve trainingsperiode) die hij gaf in Nederland. Zen beoefening kreeg spoedig hoogste prioriteit; zoveel als mogelijk was binnen de sociale omstandigheden waarin ik toen verkeerde nam ik deel aan trainingsweken en weekenden. In 1994 ontmoette ik mijn tweede vrouw waarmee ik tot op heden samenwoon in Zutphen.
In 1999 ontving ik van Genpo Roshi Jukai, de ceremonie waarbij je de boeddhistische voorschriften aanneemt en zo formeel een Boeddhistisch beoefenaar wordt. Daarbij ontvang je ook een nieuwe Boeddhistische naam. Genpo Roshi gaf mij bij die gelegenheid de naam ‘Daishin’ welke in de Engelse taal ‘Big Mind’ betekent.
In 2001 werd duidelijk dat Tenkei Roshi en zijn vrouw Myoho Roshi van plan waren een residentieel centrum op te starten in Nederland. Dit zag ik destijds als mijn kans en heb mij toen direct aangesloten bij het team dat bezig was dit centrum op te zetten. In 2002 opende Zen River zijn poorten. Kort daarop verzocht ik Tenkei Roshi mijn tweede leraar te worden. 
Het gekochte gebouw had en heeft veel onderhoud nodig op alle terreinen en nu kwam mijn technische achtergrond goed van pas. Tijdens de werk periodes zorg ik voor het elektrisch deel van het onderhoud.
Vanaf 2007, tot op heden ben ik voor de helft van de week  in het Centrum en de andere helft bij mijn partner in Zutphen. Daarnaast neem ik deel aan alle sesshin  en de jaarlijkse ‘month-long’ training.
In 2014 ontving ik van Tenkei Roshi ‘shiho’, Dharma-transmissie, wat betekent dat ik één van zijn opvolgers werd.
Sinds 2000 geef ik begeleiding aan een Zen Boeddhistische meditatie groep in Zutphen en geef daarnaast op uitnodiging een ‘Dharma-talk’ op diverse plekken.